Zanim dodasz do koszyka

Przy produktach na wagę w polu 'ilość' można wpisać żądaną wagę, np. 2,5kg lub 0,2kg

Seler naciowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,50 zł 9.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: F873-513A6

Opis

Seler naciowy jest odmianą selera zwyczajnego, którego uznaje się za jedno z najstarszych warzyw – występował już w czasach starożytnych.
W przeciwieństwie do selera korzeniowego, w którym jadalny jest zarówno korzeń, jak i liście, seler naciowy ma jadalne tylko łodygi wraz z liśćmi. Dodatkowo seler naciowy cechuje się dużo większą zawartością cennych składników odżywczych

 

Seler naciowy z pieczonymi warzywami i kaszą kuskus

Składniki:

- 1 średni seler naciowy

- 1 cebula

- 2 ząbki czosnku

- 1 papryka

- 1 cukinia

- 1 łyżeczka mielonego kuminu

- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

- 1 szklanka kaszy kuskus

- 2 szklanki wody

- Olej do smażenia

- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Umyj seler, usuń końcówki i pokrój w półplasterki.

2. Pokrój cebulę, czosnek, paprykę i cukinię w kostkę.

3. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż seler, cebulę, czosnek i paprykę przez około 5 minut.

4. Dodaj cukinię, dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Smaż przez kolejne 5 minut.

5. W osobnym garnku zagotuj 2 szklanki wody. Dodaj kaszę kuskus i gotuj przez około 5 minut.

6. Dodaj smażone warzywa do kaszy i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

7. Podawaj gorące. Smacznego!

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl